Mig

Mitt foto
En drömmare som alltid kommer att vara i sina bästa år.

Arkiv

fredag 19 juni 2015

18/6-15 Får jag en riktig Mexikansk upplevelse här?

Hej sveis!

Jag har tänkt lite på situationen här nere. Och jag tror att jag får full Mexikanska erfarenheten. Inte lyxa till det på ett hotell ( hade helst velat ha det ). Men nu har jag nästan ett ”vanligt” liv här nere. Handlar / lagar mat. Städar lägenheten och tvättar mina kläder. För att få något gjort så måste jag kicka igång det. Ja, jag får mina vänner att hjälpa mig ibland men fortfarande jag som gör jobbet.
Jag stöter på insekter och djur när jag minst väntar det. Kommer i kontakt med människor i olika sikt av samhället. Inte den fattigaste, det kan jag inte påstå. Poängen min är att man får se hur folk har det här lite mer ingående. Då jag spanderar tid och pratar mycket med dem. Skillnader och likheter.... eller jag menar.. skillnader. Tror inte jag har hittat någon likhet än. Ibland när jag berättar om hur vi har det i skandinavien så förstår jag ibland att dem inte vill tro mig. Vissa saker fungerar hyfsat bra. Det ska vi vara glada och stolta över. Inte minst fortsätta se till att det i framtiden är lika bra eller ännu bättre till generationer efter oss.

Nu är det 29 dagar kvar innan jag får besök av pappa och lillasyster. Nedräkningen startar! Dem får nog inte samma natur upplevelse som jag har haft i den här lägenheten då jag betalar för en ny imorgon. Flyttar in där 28/6-15.

Dagen idag har jag inte mycket spännande att berätta. Jag och SM handlade mat, blir alltid taxi tillbaka då det är för långt att gå med så mycket vikt att bära på. Mest är det vattnet som väger. Hon dricker ca 2 liter vatten om dagen så idag handlade vi 14 liter. Håller några dagar iallafall. Taxin kostar ca 25 pesos från affären. Max pris för taxi innom Villahermosa kostar som regel 50 pesos. Ibland betalar jag 30 bara för att slippa ett eventuelt försök om att få mer pengar. 30 pesos så är dem som regel nöjd.

Sen har jag bara städat lägenheten. Torkat golv och hela badet. Tvättat kläderna... oj kom på jag har handukar som fortfarande hänger ute.
Kvällen blir en till bio tur. Spy eller något heter den. En spion komedi. Jag ser allt, bara jag kommer mig ut och får socialisera är jag glad. Den hade för mig 2 roliga överraskningar. Jag ska inte säga vad det är för annars blir det inte det för er.:)

På söndag är det farsdag här. Farsdag hos oss är väl till hösten eller vintern? Jag har en misstanke att min SM vill fira mig på söndag. Min första farsdag. Konstigt att tänka på då jag inte haft min barn i mina armar än men ändå fira farsdag. Svårt att relatera.

Hon har börjat bli nervös för hur det ska gå för mig och lillen helt ensam här. Det kan säkert bli tufft men vi kommer att klara oss. Det är bara några veckor så får jag besök och efter dem så är det bara några veckor till så kommer min man. Så länge man har viljan så finns det en väg.

Godnatt och Godmorgon

Robin B-R


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar